اصفهان در التهاب؛ حمله نیروهای لباس شخصی به مراسم بزرگداشت آیت الله العظمی منتظری
فرهاد علوی
شبکه جنبش راه  سبز (جرس): مراسمی که قرار بود صبح  امروز برای گرامیداشت آیت الله العظمی منتظری در اصفهان برگزار شود  با حمله نیروهای لباس شخصی و نظامی  به خشونت کشیده شد و شهر اصفهان را در التهاب فرو برد.

 
به گزارش خبرنگار  جرس از قم، صبح امروز قرار بود مراسمی از سوی آیت الله سید جلال الدین طاهری امام جمعه مستعفی اصفهان و در مسجد سید این شهر برگزار شود و طی آن یاد و خاطره آیت الله منتظری را دوستداران و هواداران او گرامی بدارند.
 
هنوز دقایقی از برگزاری  این مراسم نگذشته بود که نیروهای  لباس شخصی با گاز اشک آور و گاز  فلفل به سمت مردم حمله ور شدند.
 
لباس شخصی ها همچنین حجه الاسلام ادیب سخنران این مراسم  و مسئول ستاد میرحسین موسوی  در قم را به شدت مضروب و او را دستگیر کردند.
 
گفته می شود با حضور گسترده مردمی که از درگیری ها بی خبر بودند و می خواستند خود  را به مراسم یادبود آیت الله العظمی منتظری برسانند درگیری ها افزایش یافت.
 
از سوی دیگر خودروی  آیت الله طاهری نیز که در راه  ورود به مسجد بود متوقف شد، شاهدان عینی گفته اند که نیروهای لباس شخصی قصد تعرض به آیت الله را داشتند که اطرافیان آیت الله طاهری مانع این اقدام شدند.
 
سایت پارلمان نیوز نیز از دستگیری بیش از پنجاه  نفر در درگیریهای پراکنده چند  ساعت اخیر خبر داده است و افزوده است که چهار نفر از بازداشت شده ها خبرنگار بوده اند.
 
 
اوباش نام و نشان دار  در میان نیروهای سرکوبگر
 
بر اساس مشاهدات خبرنگار جرس، مردم معترض با سر دادن شعارهایی چون" خامنه ای قاتله ولایتش باطله" و " امام زمان خودش میاد، نایب زوری نمی خواد" به مخالفت با اقدام نیروهای لباس شخصی و پلیس پرداختند اما از سوی دیگر پلیس و نیروهای لباس شخصی نیز با خشونت تمام و استفاده از گاز اشک آور سعی در متفرق کردن مردم دارد.
 
 نیروهای نظامی و انتظامی برای سرکوب معترضین و ارعاب بیشتر مردم از اراذل و اوباش نام و نشان دار استفاده کرده اند.
 
برخی از شهروندان اصفهانی در گفتگو با خبرنگار جرس گفته اند که این افراد نه از اعضای بسیج و سپاه هستند و نه انتظامی و امنیتی، بلکه همانگونه که ظاهر آنها نیز نشان می دهد جزو اراذل و اوباش محلات حاشیه شهر هستد.
 
هم اکنون خیابان سید بسته شده و به ماشین ها اجازه ورود به این خیابان داده نمی شود. اما در خیاباهای اطراف سرنشینان اتوموبیل ها با به صدا درآوردن بوق ماشین خود اعتراض خود را نسبت به عملکرد پلیس و نیروهای لباس شخصی  ابراز می کنند. بنا به مشاهدات خبرنگار جرس برخورد با زنان بسیار شدیدتر گزارش شده است، که مثال این برخودها در سیزده آبان تهران رخ داد.
 
 
آیت الله در حصر
 
به گزارش خبرنگار جرس در اصفهان، بیت آیت الله طاهری از ساعتی پیش تحت نظر و محاصره شدید نیروهای امنیتی قرار گرفته است. اما مردم اصفهان همچنان به سمت خانه امام جمعه سابق خود در حال حرکت هستند..
 
آیت الله طاهری امام جمعه سابق شهر اصفهان و از جمله روحانیون پیشرو بود که در 17 تیر 1381 و با نوشتن متنی اعتراضی از این سمت استعفا کرد.
 
در بخشی از این استعفا نامه آمده بود:"اصل جمهوري يعني جابجايي مرتب و مكرر مديران كشور و جامعه مدني يعني نقد و انتقاد مداوم برنامه‌هاي حكومت‌‌و انقلاب يعني تأمين و تضمين خواسته‌هاي ملت كه مع‌الاسف امروز واقعيت غير از اينها است. مصلحت كشور بعيد است و آزادي كه اين سالها هر دو را به مسلخ و مقتل مي‌بينيم. هنگامي كه از وعده‌ها و قول و قرارهاي اول انقلاب ياد مي‌آورم، همچون بيد بر سر ايمان خويش مي‌لرزم."
 
وی که از شاگردان آیت الله منتظری نیز بود در بخشی از استعفانامه خود در خصوص حصر ایشان نوشت:"حصر فقيهي وزين و مجاهدي نستوه و مرجعي مبارز كه ثاني اثنين انقلاب و از اساطين نظام و اوتاد حوزه و اعاظم فقه و افاخم كشور است با كدام عقل و نقل و آيه و حديث و عرف و شرع و سياست قابل توجيه است؟ سوابق مستحسن و مدارج علمي چه فقيه و مرجعي همسنگ حضرت آيت‌الله منتظري مدظله است؟
 
معظم‌له نيمي از حوزه است و حوزه نيمي از اسلام و براين شناخت بود كه رهبر فقيد و عظيم‌الشأن انقلاب اسلامي، حضرت آيت‌الله‌العظمي امام خميني قدس سره القدوسي گرما بخشيدن به نظام و حوزه را به ايشان توصيه فرمودند. فاجعه نامسبوق و نامسموع حصر ارتجاعي و غيرانساني مجتهدي چون ايشان عاقبتي شوم و نتيجه‌اي مشئوم و پاياني مذموم دارد. الملك يبقي مع‌الكفر و لايبقي مع الظلم."
 
 
حامیان دولت هم آمدند
در پی اعتراض گسترده مردم شهر اصفهان نسبت به لغو مراسم بزرگداشت آیت الله العظمی منتظری در این شهر، حامیان دولت نیز آغاز به راهپیمایی  کردند.
 
به گزارش خبرنگار جرس از اصفهان، این گروه که جمعیتی اندک شامل نیروهای بسیج و سپاه شهر اصفهان هستند راهپیمایی خود را به سمت مسجد سید این شهر آغاز کردند.
 
این گروه اندک همچنین شعارهایی چون:" این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده" سر می دهند.
 
 
 
 میرحسین موسوی از ریاست فرهنگستان هنر برکنار شد
جنبش راه سبز (جرس): محمد محمديان، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي خبر از برکناری میرحسین موسوی از ریاست فرهنگسرای هنر و جایگزینی علي معلم دامغاني داد.
 
وی گفت: اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در جلسه امشب خود ميرحسين موسوي را از رياست فرهنگستان هنر بركنار و علي معلم دامغاني را جايگزين وي كردند.
محمدیان به خبرگزاری نیمه دولتی فارس گفت که در اين جلسه اعضاي شورا همچنين مهدي كلهر، مصطفي رحماندوست و جهانگير الماسي را به عنوان اعضاي فرهنگستان هنر انتخاب كردند.
 
از سوی دیگر وب سایت کلمه گزارش داده است "محمود احمدی نژاد امشب خود را از شیراز به تهران رساند تا در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی شرکت کند .نتیجه این جلسه برکناری میرحسین موسوی،معمار فرهنگستان هنر بود
 
 
 
واکنش منفعلانه؛عقده گشایی هواداران رهبری در مقابل خروش گسترده عزادارن پدر معنوی جنبش سبز
شبکه جنبش راه سبز(جرس): پس از مراسم با شکوه تشییع پیکر حضرت آیت الله منتظری در قم ، رونامه کیهان تهران که دیدگاه های رهبری جمهوری اسلامی را منعکس می کند در گزارش های مختلفی سعی نمود نسبت به تعداد شرکت کنندگان، شعارهای عزاداران و همچنین نقش مردم قم در مراسم تشییع و خاکسپاری مطالبی خلاف واقع را القا و تبلیغ نماید.

 
از راهپیمایی هواداران رهبری در تهران تا عزاداران آیت الله منتظری در قم
 
پس از تجمع چند هزار نفری روز جمعه هفته گذشته در تهران که با عنوان مراسم دفاع از ولایت برگزار شد روزنامه کیهان با تیتر راهپیمایی میلیونی و تجدید میثاق با رهبری از ان یاد نمود. درحالی که خبرگزاری فارس ابسته به سپاه تنها از عبارت "پرشور" برای این تجمع استفاده نمود.
 
تارنمای اصولگرای "عصر ایران" نیز از آن به عنوان یک آبروریزی برای "حامیان اصولگرای آیت الله خمینی" و "عاشقان رهبری" تعبیر کرد و بر ترتیب دهندگان این مراسم خرده گرفت که رفتارشان با مخالفان ، جبهه خودی را نیز خالی از نیروهای هوادار نموده است.
 
به فاصله دور روز از آن اتفاق مرجع تقلیدی به دیار باقی شتافت که به نماد آزادگی و مقاومت شهره شده بود و از او به عنوان "پدر معنوی" جنبش سبز ایران یاد می شد. در سکوت رسانه های خبری و تبلیغات دولتی صدها هزار نفر در شهر قم گرد هم آمدند تا با این مجاهد نستوه وداع کنند.
 
قم، پایتخت رسمی جهان تشییع و به باور حکومت واکنش مردم این شهر همیشه نشانه  مشروعیت و حمایت روحانیون از حکومت و ولایت آقای علی خامنه ای بوده است. اما روز خاکسپاری شخصیتی که رهبر ایران بارها به وی بی احترامی نموده و وی را "پیرمرد مفلوک" خوانده بود، به صحنه ای تبدیل شد که افسانه مشروعیت حکومت و رهبری را باطل کرد.
 
در مذهبی ترین شهر ایران ، در حرم حضرت معصومه(س) ، در هنگام قرائت پیام تسلیت رهبر جمهوری اسلامی ، صدها هزار تن با فریادهای "مرگ بر دیکتاتور" ، "تسلیت عقده ای ، نمی خوایم" ، "تجاوز ، جنایت ، مرگ بر این ولایت" ، "وصیت منتظری ، مرگ بر این دیکتاتوری" و . . . مجوز مشروعیت ولایت رهبری ایران را رسما از اعتبار ساقط کردند. واقعیتی که پیش از این آیت الله منتظری آنرا اعلام کرده و موجبات حبس خانگی ایشان شده بود.
 
 
قم را مردم آزاد کردند
 
این اتفاق در قم برای هواداران رهبری و دولت، به مراتب دردناک تر از تجمع بی فروغ هواداران رهبری در تهران بود. شاید به همین دلیل روزنامه کیهان در اولین خبر خود نوشت: "5000 عزادار در مراسم خاکسپاری آیت الله منتظری شرکت داشتند که بیشتر آنها نیز به "عشق رهبری" حضور یافته بودند. 200 نفر از هواداران موسوی و کروبی نیز که به قم آورده شده بودند سعی کردند مراسم را منحرف کنند که با هشیاری مردم قم فتنه آنها خنثی شد."
 
کیهان در گزارش دیگری نیز اشاره نمود: "عاشقان رهبری" با حضور در محل برگزاری مراسم ختم آیت الله منتظری امکان تحرک را از فرصت طلبان گرفتند و با شعار "اینهمه لشکر آمده ، به عشق رهبر آمده" توطئه آشوبگران را نقش بر آب نمودند.
 
اشاره کیهان به حمله نیروهای شبه نظامی وابسته به سپاه به مسجد محل برگزاری مراسم ختم و اشغال آن مسجد بود که در نهایت با درایت بیت آیت الله منتظری برای جلوگیری از ایجاد درگیری و صدمه دیدن شهروندان عزادار به لغو مراسم منجر شد. نیروهای شبه نظامی نیز شعار عزاداران را که صبح آن روز فریاد می زدند "این همه لشکر آمده ، علیه رهبر آمده" جعل نمودند.
 
کیهان که با انتشار صدها فیلم و عکس از راهپیمایی با تمسخر رسانه های مختلف خبری روبرو شد اما همچنان در روزهای بعد نیز بر آمار 5000 هزار نفری خود تاکید نمود. کیهان دو روز پس از مراسم خاکسپاری مدعی شد 150 اتوبوس از اصفهان و تهران عده ای از "اغتشاش گران" را به مراسم خاکسپاری آورده بودند. با این خبر البته مشخص شد که تعداد 200 هوادار موسوی و کروبی با 150 اتوبوس همخوانی ندارد.
 
کیهان با محاسبات ریاضی و اصرار بسیار و ضرب و جمع طول و عرض خیابان های قم همچنان تلاش نمود که عدد 5000 را ثابت کند و تاکید کند این تعداد نیز از قم نبودند. اما اتفاقی دیگر بیش از پیش دروغ های کیهان را برملا کرد. عصر روز سه شنبه با هماهنگی جندین ارگان نظامی و حمایت های چند آیت الله هوادار دولت در قم و بسیج نیروها ، هوادارن رهبری ایران اقدام به برگزاری راهپیمایی و تجمع در مقابل بیت امام ، آیت الله منتظری و آیت الله صانعی در قم نمودند.
 
تعداد تجمع کنندگان را کیهان ده ها هزار نفر ، خبرگزاری فارس هزاران نفر و دیگر سایت های اصولگرا و مستقل چند هزار نفر گزارش نمودند. تصاویر منتشر شده نیز از  حضور دو تا سه هزار نفر حکایت دارد. این افراد در مقابل بیوت آیات عظام منتظری و صانعی اقدام به تهدید ، "فحاشی" و سر دادن شعار در حمایت از رهبر جمهور ی اسلامی نمودند.
 
اما این تجمع نیز برایشان راضی کننده نبود. در همین حال گزارش شد، روز چهارشنبه تظاهرات دیگری در محکومیت شعار های ساختار شکنانه عزاداران در مراسم خاکسپاری آیت الله منتظری برگزار خواهد شد. طبق گزارش سایت های خبری مختلف برای این تظاهرات از شهرهای اطراف و خصوصا تهران افزاد بسیاری به قم منتقل خواهند شد. همچنین بسیج همه ارگانها در قم انجام شده  و دانش آموزان مدارس مختلف مکلف به شرکت در این راهپیمایی حکومتی شده اند. اما به نظر نمی رسد مجموع این اقدامات بتواند اثری که مراسم خاکسپاری آیت الله منتظری بر قم را داشت و چهره واقعی این شهر را نمایان نمود ، مخدوش کند.
 
فعالان سیاسی معتقدند حمله نیروهای شبه نظامی به بیوت مراجع تقلید آزادی خواه که با حمایت نیروهای انتظامی صورت می گیرد نیز با هدف سرپوش نهادن بر مخالفت اکثریت مردم قم با رهبری جمهوری اسلامی و نمایش چهره ای رادیکال و هوادار حکومت از مردم قم است.
 
 
شعارهای ساختار شکنانه یا صدای واقعی مردم قم؟
 
در مراسم خاکسپاری آیت الله منتظری شعارهای تندی علیه رهبر ایران شنیده شد. گرچه رسانه های حامی علی رهبری و در راس آنها کیهان در اولین واکنش سعی نمودند اینگونه وانمود نماید که این چنین شعارهایی داده نشده اما عمق و تاثیر این اتفاق به حدی بود که امکان انکار آن وجود نداشت. به همین دلیل سیاستی تهاجمی اتخاذ شده است. اما این شعارها چه بودند؟
 
به گزارش  شاهدان عینی، بسیاری از حاضرین در هنگام قرائت سخنان علی رهبری علیه وی شعار دادند. در میان عزادارنی که برای خاکسپاری آیت الله منتظری آمده بودند روحانیون بسیاری دیده می شدند که با شعارهای جمعیت همراهی می کردند. همچنین هزاران پلاکارد در دستان مردم مشاهده می شد که در آن نسبت به رفتار رهبری اعتراض نموده بودند. بخشی از این شعارهای مردم حاضر در مراسم تشییع و خاکسپاری در ادامه می آید: "منتظری مظلوم ، آزادیت مبارک" ، "عزا عزاست امروز ، روز عزاست امروز ، مرجع سبز ایران ، پیش خداست امروز" ، "ای رهبر آزاده ، تجاوز هم آزاده؟" ، "تجاوز ، جنایت ، مرگ بر این ولایت" ، "وصیت منتظری ، مرگ بر این دیکتاتوری" ، "نه بسیج، نه سپاه ، نه جنتی، نه مصباح" ، "ابولفضل علمدار ،  دیکتاتورو برش دار" ، "این همه لشکر آمده ، علیه رهبر آمده" ، "اوین شده دانشگاه ، ایران شده بازداشتگاه" ، "عکس خمینی بر سر نیزه هاست ،  مرگ بر این حکومت عمر و عاص" ، "این ماه ماهه خونه ، یزید سرنگونه" ، "منتظری زنده است ، مرجع پاینده است" ، "دیکتاتور بداند ، منتظری زنده است" ، "منتظری نمرده ، دیکتاتوره که مرده" ، "اگر امام حالا بود ، شک نکنید با ما بود" ، "یا حضرت معصومه ، منتظری مظلومه" ، "یا حجه ابن الحسن ، ریشه ظلمو بکن" ، "تسلیت عقده ای ، نمی خوایم ، نمی خوایم" ، "مرگ بر دیکتاتور" و . . .

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati